top of page

צרות של עשירים

לקראת הבחירות המתקרבות הפיק העיתונאי הכלכלי שאול אמסטרדמסקי סדרה של ראיונות עם ראשי המפלגות בה הוא מנסה להבין לעומק את הגישה והמדיניות שלהם בנושאים כלכליים.

אנחנו ממליצים לצפות או להאזין לסדרה על מנת להכיר ולהבין יותר לעומק כיצד נבחרי הציבור שלנו רואים את הסוגיות הכלכליות המשפיעות על חיינו. בראיון עם חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' יש גם הצצה מרתקת לחייו האישיים. כיוון שהדברים פורסמו בציבור אנחנו מרגישים בנח לשתף אותם גם כאן:

״הדובר שלי יכעס עלי… יש לי שבעה ילדים ומשכנתא, אישתי לא עובדת כי אני עובד מצאת החמה לצאת הנשמה ומישהו צריך להחזיק את הבית… אני מוציא על חינוך הילדים הון תועפות… אז בסדר, יש לי 20,000 ש״ח בחודש, אבל יש לי תלמודי תורה וישיבות תיכוניות ומשכנתא וארנונה וחשמל, ואנחנו כמובן לא מקבלים שום הנחה כי מסתכלים על השכר ברוטו.. אני כמובן לא מתלונן ולא מקטר, משתכרים יפה ועובדים קשה אבל גם אני היום צריך לכלכל את צעדי. אני יודע מה אני יכול ומה אני לא יכול… קובעים לעצמנו מה הסל איתו אנחנו יכולים להתנהל ולפי זה אנחנו יודעים מה אנחנו יכולים ומה אנחנו לא יכולים״


מוזמנים לצפות בראיון המלא עם חה״כ סמוטריץ

וגם כמובן בראיונות עם ראשי המפלגות האחרים: (בנתיים: זהבה גלאון, איווט ליברמן, מירב מיכאלי, ואיילת שקד)


חשוב לנו לשתף את הדברים כי הם כל כך נכונים. יש איזו תפיסה כאילו מי שהסתדר בעבודה טובה במגזר הציבורי או בהייטק ומרוויח משכורות גבוהות חי בלי דאגות כלכליות ובלי צורך לכלכל את צעדיו בחוכמה.

את מה שאנחנו שומעים מעדותו של חה״כ סמוטריץ', אנחנו פוגשים יום יום עם משפחות של בעלי משכורות גבוהות הבאות אלינו להתייעצות במשרד:

1. פער בין ברוטו לנטו: ככל שגובה ההכנסה עולה, עולה גם גובה המס שהמדינה גובה, כך שהמיסים (מס הכנסה, ביטוח לאומי ועוד) חותכים נתח גדול יותר מהשכר, וזה יכול להגיע ליותר מ-50%!

2. וויתור על הנחות והטבות שונות: לבעלי הכנסות נמוכות ישנן הטבות והנחות בשירותים שונים, שבעלי הכנסות גבוהות אינם זכאים להן, כמו למשל הנחות בארנונה וזכאות למלגות שונות. לדוגמה, איבוד הזכאות למכסה של עליית הנוער במוסד לימודים תיכוני, יכול להעלות את הוצאות משק הבית בעשרות אלפי ש"ח לשנה.

בנוסף לכך, לעיתים העבודה האינטנסיבית מחייבת שאחד מבני הזוג ישאר בבית או יעבוד במשרה חלקית וממילא הכנסת משק הבית נפגעת.

3. לחץ סביבתי: עבודה בסביבה בה מרוויחים משכורות גבוהות יכולה להוביל בקלות להגדלה ברמת החיים ובהוצאות. כשכולם מגיעים לעבודה עם טסלה, מאד קשה להגיע עם רכב משפחתי ישן. כשכולם בעבודה גרים בדירות גדולות ומרווחות, קשה לחיות בדירה צנועה. הכנסות גדולות מחלחלות מהר מאד לסעיף ההוצאות ולהוביל את המשפחה לאי יציבות כלכלית.


בקיצור, מה שאנחנו אומרים זה שלא צריך להסתנוור ממה שנראה נוצץ מבחוץ ובוודאי שלא צריך להביט בעין רעה על מי שזכה לעבוד בעבודה בה משתכרים משכורות גבוהות. לכולם יש אתגרים והתמודדויות בנושא הכלכלי, בלי קשר לגובה המשכורת המופיעה בברוטו.

והאמת, אפשר גם קצת להודות להם… אחרי הכל, המיסים שהם משלמים מחזיקים אחוז גבוה מתקציב המדינה שכולנו נהנים ממנו.



 


ואם אתם מאלה שמרוויחים משכורות גבוהות (מעל 20,000 ש״ח ברוטו) - אנחנו מזמינים אתכם להדרכה שהכנו במיוחד עבורכם:

ההדרכה תהיה מאד ממוקדת ותעסוק בסוגיות הרלוונטיות לבעלי משכורות גבוהות. בין השאר:

  • הפקדות פנסיוניות לבעלי שכר גבוה (פנסיה משלימה והחלופות)

  • ביטוח מנהלים - האם באמת זה מוצר גרוע כמו שאומרים?

  • כיצד ניתן להגדיל את ההכנסות בלי להגדיל מיד את ההוצאות

  • עצות להפחתת שיעור המס


את ההדרכה יעביר היועץ הפנסיוני והמתכנן הפיננסי אלחי ריף.

ההרשמה ללא עלות | מוזמנים להעביר לחברים ולבני משפחה.

432 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page